Hevosen nestetasapaino

Niin matkoilla, kuin kotitallissakin voi toisilla hevosilla olla haasteita riittävän juomisen kanssa. Veden tarve aikuisella hevosella on noin 5 litraa 100 kiloa kohden, joka tarkoittaa karkeasti 50 litran tarvetta vuorokaudessa aikuisella hevosella. Useimmat hevoset juovat reilusti enemmän ämpärijuotolla, kuin automaatista, jossa myös veden saannin seuraaminen voi olla haasteellista. Kuljetukset ja muutostilanteet voivat lisätä riskiä nestetasapainon järkkymiselle, vaikka hevonen kotioloissa joisikin hyvin.

Nestetasapainosta puhutaan, kun hevosen veden saanti ja menetys ovat tasapainossa. Riittävä veden saanti onkin hevosen terveyden kannalta oleellisessa asemassa, sillä liian niukka veden saanti altistaa suolisto-ongelmille, kuten ummetusähkylle. Lämpötilojen noustessa myös haihtuminen ihon kautta lisääntyy.

Hikoillessa nesteen menettäminen on suurempaa ja hevosen nestetasapaino on vaarassa järkkyä. Jo 10 % nestevaje voi olla hevoselle terveydellinen riski. Kilpailupaikalle kuljetetun ja siellä suorittaessa runsaasti nestettä menettävän hevosen hyvin vointi voi vaarantua merkittävästi. Myös natriumin saanti voi jäädä puutteelliseksi. Riittävä nesteensaanti on myös suorituskyvyn ja hyvän palautumisen edellytys.

Equistro® ELYTAAN täydennysrehu

Runsaasti elektrolyyttejä, kivennäisaineita, vitamiineja ja välttämättömiä aminohappoja sisältävä käyttövalmis nestemäinen täydennysrehu hevosen nestetasapainon tueksi.

Equistro Elytaanin koostumus on suunniteltu lisäämään tehokkaasti hevosen juomista ja korvamaan NaCl-menetystä. Valmiste toimii energia-aineenvaihduntaa tukien ja sitä voidaan käyttää turvaamaan elektrolyyttivarantojen riittävyys neste- ja elektrolyyttimenetysten yhteydessä sekä ennalta ehkäistäessä hevosen uupumusta kestävyyttä vaativien suoritusten yhteydessä. Tuote soveltuu myös säännölliseen käyttöön niukasti juovien hevosten juomisen lisäämiseksi.

Elytaan on doping vapaa ja se voidaan annostella ruokaan, juomaan tai suoraan suuhun. Saatavilla eläinlääkäreiltä ja hyvin varustelluista hevostarvikeliikkeistä ja verkkokaupoista.

Katso tuotteen tarkemmat tiedot: https://www.vetcare.fi/tuote/equistro-elytaan-taydennysrehu​​​​​​​

Lisää hevosten nesteentarpeesta ja nestetasapainon tarkkailusta löydät: http://www.hevostietokeskus.fi/index.php?id=663&kieli=3

Katso lähin jälleenmyyjäsi täältä!